3 gode oppskrifter med potet som hovedingrediens!

Bak potet fra Godtnoe.no

Det er ikke så veldig vanlig å ha potet som hovedretten til middagen her i Norge ettersom det alltid har blitt sett på som noe vi spiser som en siderett. Det har etter hvert kommet inn mange nye retter fra andre land, og da også faktisk retter med potet som hovedrett. Det trenger heller ikke være vanskelig, og gir herlig og spennende smaker som ikke minner om de kokte potetene.

 

Gnocchi minner veldig om pasta, i deigen, fremstillings- og serveringsmetoder, men er faktisk laget med poteter. For å lage gnocchi er det utmerket å koke ekstra mange en kveld og så bruke restene dagen etter til å lage disse herlige gnocchiene. Man vil gjerne ha ferdigkokte og kalde poteter nemlig som man moser og blander med mel og egg, og former til små baller eller «knuter», og koker akkurat som pasta. Server de med en pastasaus.

Bakt potet er rett og slett bare en stor potet som er stekt i ovnen i en times tid. Poteten i seg selv, selv om den kanskje er stor vil selvfølgelig ikke være en middag. Server den med forskjellig fyll og en deilig salat ved siden av. Da vil dette bli et fullverdig, mettende og herlig måltid.

Brennende kjærlighet er en rett som ikke er så vanlig i Norge. Det er en klassisk dansk rett som består av potetmos, stekt bacon og løk. Dette er en fantastisk kombinasjon som absolutt burde bli mer vanlig i Norge også. Den er, ikke minst, utrolig rask og enkel å lage.