Ny fotball for sesongen 2017?

fotball

Er du på utkikk etter en ny fotball for sesongen 2017? Se utvalg på netbutikken hos Unisportstore. Hos oss finner du akkurat den fotballen som passer for deg. Du vil finne regulære fotballer, så vel som mindre baller som passer for de minste, som nettopp har begynt å fatte interesse for sporten. Størrelsene som er vanlige omtales gjerne som 3-ere, 4-er og 5-er. I tillegg finnes det trikseballer som vanligvis er små og lette, og som man kan bruke til personlig teknisk trening. Utvalget er også meget fargesprakende, med frisk nye design og sømmer fra alle de store produsentene. Select, Adidas og Nike, samt NB og Puma bidrar alle til å fylle sortimentet.

Hvordan ser en regulær fotball ut?

Man kan finne ganske mange rare varianter av fotballer som lages av mange forskjellige produsenter, men en vanlig ball består som regel av 12 femkanter og 20 sekskanter, som vanligvis er laget av lær. I den senere tiden har det også blitt vanlig å bruke forskjellige former for plastikk til å lage baller av. Syntetiske baller krever mindre vedlikehold, og de holder som regel lenger enn de gamle lærballene. Mønstret på moderne baller kan også variere fra produsent til produsent, og fra merke til merke. Samtidig finnes det forskjellige typer av baller til forskjellige regler innenfor det som kan omtales som fotball.

Den vanligste FIFA-ballen

Den vanligste FIFA-ballen er likevel meget strengt regulert. Den skal ha en omkrets på mellom 68 og 70 cm., med en vekt på mellom 410 gr. og 450 gr. Inni fotballer finner man en ballong av gummi, som vanligvis kalles for en lunge eller en blære, dette fordi man i sportens tidlige tider faktisk brukte lunger eller blærer for å få en tett ball. Trykket i ballen skal ligge på mellom 0,6 bar og 1,1 bar. Men regler for hvordan ballen skal være sydd sammen, finnes ikke lenger. Derfor kan man finne mange forskjellige mønster fra de forskjellige produsentene.

Nye spreke design fra store produsenter

Den nye Real Madrid ballen fra Adidas består for eksempel av trekanter og femkanter, mens DFL -ballen fra samme produsent er oransje, med 8-kantede ruter. Nikes Barcelona-ball er også meget original. Fargene er gule, røde og blå, slik som lagets egne farver, og den består kun av 7 lapper, to femkanter og fem sekskanter. NB har derimot en ganske kul Liverpool FC ball, som er lappet sammen av rene trekanter, samt Liverpools logo.