Garn i forskjell kvalitet

Garn

Garn finnes i garnnøster, hesper og garn kan brukes til håndarbeid og til å lage fine klesplagg som gensere, kofter, sokker, votter og luer i mange varianter. Du kan strikke pyntegjenstander som putetrekk, duker og hylster til for eksempel tennbriketter. Det kan også lages kosedyr til småbarn av garn. Det er med andre ord bare fantasien som setter grenser for hva en kan produsere av garn.

Garnet du får kjøpt i dag (se på stoffogstil.no) er av en helt annen kvalitet enn det var bare for noen tiår siden. Garnet har blitt mer forbrukervennlig med at de nå har begynt å lage mer mykere og mindre klø bare garn.

Det finnes flere ulike garn, du kan nå få kjøpt garn i både ull, bomull alpakka, lin og silke. Det er ofte at garnnøster har en eller flere blandingskomponenter.

Strikke klær til hele familien

Strikkefasthet og passform, samt hvordan det ferdige strikkede plagget behandles og hvor slitesterkt det er, er forskjellig fra garn til garn.

Garn finnes i så mange forskjellige fargespekter, det lages garn i de fargene som er mest populære innenfor interiør og klesmote i tiden. Det lages til og med garn som skifter farge slik at du får ett mønster oppover sokkene eller genseren.

På hvert garnnøste står det informasjon om garnet på ett bander som er bundet rundt garnet. Der står det hvilke pinnestørrelse som passer for å kunne strikke eller hekle jevnt. Tykkelsen på garnet, hvor mange gram garnet veier, antall meter garn i nøstet, vaskeinformasjon og produsent.

De forskjellige produsenter av garn har samarbeid med strikkedesignere som får produsert garn til deres oppskrifter, hvor garnet blir merket med designerens navn eller logo på.

Dagens samfunn

Stoff og stil gir deg et bredt utvalg av garn og tilbehør til en fantastisk pris. Her kan du finne nye mønstre og gode ideer.

I vår tids sosiale medier  er det populært for strikkere og hashtagge garntype under posting på de forskjellige sosiale medier. Om du søker opp en garnprodusent på for eksempel instagram kommer mange forskjellige garnnøster og hesper opp i de nyeste lanserte farger og kvaliteter, det er den nye kanalen for reklame, men også for inspirasjon og deling av flere håndarbeiders arbeid og fasinasjon for garn og håndarbeide.

Man vil alltid få mengderabatt uansett hvilket garn du handler, og det gjør det lettere for deg å prøve ut nye materialer som du kanskje ikke har prøvd ut før. Hjemmesiden er enkelt bygd opp og det er lett å manøvrere seg rundt på siden. Til og med bestemor får det til. Da kan du få garn i alle mulige fasonger og farger, få inspirasjon til nye mønstre og plagg, og handle inn til jul til venner og bekjente. Handlekurven vil fylles opp av de herligste garnnøster og betalingen gjøres enkelt gjennom en trygg bankforbindelse som er godkjent og brukes over hele verden. Da er det bare å sette seg i godstolen, finne fram strikketøyet, åpne et nytt garnnøste å sette i gang å strikke de flotteste plaggene du noen sinne har strikket.