Hvordan beskytte 401(k) fra et børskrasj?

Et børskrakk kan være en opprivende opplevelse for enhver investor. Men hvis du har en 401(k), er det ting du kan gjøre for å beskytte den. I dette blogginnlegget deler vi noen tips om hvordan du kan beskytte din 401(k) mot et markedskrasj. Begynn å investere i norske aksjer og se pengene dine vokse mens du venter. klikk for mer info.

Det første trinnet er å forstå hvordan 401(k) fungerer

En 401(k) er en pensjonssparekonto som er sponset av arbeidsgiveren din. Pengene i 401(k) er investert i en blanding av aksjer, obligasjoner og andre eiendeler. Når aksjemarkedet krasjer, vil verdien av din 401(k) gå ned. Men hvis du fortsatt er år unna pensjonisttilværelsen, har du tid til å ta igjen tapet. Nøkkelen er ikke å få panikk og selge investeringene dine med tap.

Hvis du er nær pensjonisttilværelsen, kan det være lurt å ta en mer forsiktig tilnærming. Det kan være lurt å vurdere å overføre noe av 401(k) til en mindre volatil investering, som en obligasjon.

Uansett hvilken alder du er, er det viktig å være diversifisert

Ikke legg alle eggene dine i én kurv. Hvis du har andre sparing og investeringer, vil du være i en bedre posisjon til å klare et børskrakk. Et børskrakk kan være en stressende tid, men det trenger ikke være verdens undergang. Med litt planlegging kan du beskytte 401(k) og pensjonssparingene dine. Avslutningsvis vil det å følge disse tipsene bidra til å sikre at 401(k) er beskyttet i tilfelle et børskrakk: diversifiser investeringene dine, ikke panikk, og vurder å overføre noe av 401(k) til en mindre volatil investering. Når det gjelder å beskytte 401(k), er diversifisering nøkkelen. Du vil ikke legge alle eggene dine i én kurv. Å diversifisere investeringene dine vil hjelpe deg å takle opp- og nedturer i aksjemarkedet.

En annen viktig ting å huske er å ikke få panikk. Hvis aksjemarkedet krasjer, kan det være fristende å selge investeringene dine med tap. Men hvis du er tålmodig og rir av stormen, vil markedet til slutt komme seg. Til slutt, hvis du er nær pensjonisttilværelsen, kan det være lurt å vurdere å overføre noe av 401(k) til en mindre volatil investering. Selv om dette ikke vil beskytte deg mot et markedskrasj, vil det bidra til å minimere skaden. Et børskrakk kan være en skummel opplevelse, men det trenger ikke å ødelegge pensjonisttilværelsen din. Ved å følge disse tipsene kan du beskytte 401(k) og sikre en solrik fremtid.