Nye tørketromler

Nye tørketromler

På denne finner du tester av tørketromler. Nye tørketromler som kommer på markedet anmeldes fortløpende og resultatet publiseres her på denne siden. Det kommer stadig nye funksjoner, som gjør klesvasken lettere og mer kompatibel med en travel hverdag.

Hva må man tenke på når man velger tørketrommel?

Tørketromler skal dekke flere behov utover kun å få klærne tørre. Med stadig nye funksjoner og design, skal det være gode muligheter for å finne en trommel som tilfredsstiller dine behov for funksjonalitet og bruk.

En tommelfingerregel er at flere funksjoner vil kunne øke prisen, samtidig som digitale og fintfølende funksjoner også vil gjøre maskinen mer sårbar for feilmeldinger og servicebehov. Derfor er det viktig å tenke på hvilke funksjoner nettopp du trenger, og ikke bare gå på det mest avanserte med én gang. Her er tre punkter verdt å tenke på:

  • Hvordan er energiforbruket for hjemmets klesvask? Vaskemaskin og tørketrommel kan være energisluk, så har du behov for å spare miljøet og lommeboken for større belastninger, er det verdt å sjekke trommelens energiforbruk.
  • Er du stadig på farten? I så fall kan en digital timer være lurt, så ser du når vasken er ferdig.
  • Hva er budsjettrammen?

Hva kan tromles?

Tørketromler er nyttige verktøy. Ingenting er som enkelheten i å forflytte en våt klesvask fra én maskin til en annen, uten å måtte tenke på å fikle med et tørkestativ og strevet som følger med. Men ikke alle plagg tåler en runde i trommelen. Enkelte materialer tåler nemlig ikke høye temperaturer på grunn av sammensetningen av fibre i plagget. Resultatet er at plagget krymper, og du sitter igjen med en ubrukelig magetopp eller en kortermet finskjorte.

For å være på den sikre siden, sjekk alltid vaskeanvisningen på plagget. Symbolet som viser en firkant med en sirkel inni, antyder anbefalingene for tørking. Dersom denne har et kryss over seg, frarådes det å tromle plagget, og produsenten fraskriver seg gjerne også ansvaret for reklamasjon dersom plagget for eksempel skulle krympe ved tromling.

Alle delikate materialer, slik som ull og silke, bør ikke tørketromles. Disse står i fare for å krympe, i tillegg til at fibrene er ømfintlige for høyere temperaturer. Det samme gjelder materialer som inneholder stretch – denne ødelegges fort når man tørketromler plagget, og det blir slapt og formløst.

En generell huskeregel er at plagg i tørketrommelen krymper, og at stivhet og stretch blir borte. Pass spesielt på ved vask av sofatrekk og andre møbeltrekk – det er kjedelig å måtte kjøpe nytt sofatrekk fordi det ikke lenger passer etter vask. Men vil du for eksempel ha «fluffy» håndklær eller mykt sengetøy, er tørketrommel imidlertid en lur løsning.