Tenk over dette når du kjøper sexleketøy

Når man er i butikker, enten på nett eller i virkeligheten, som selger sexleketøy går de aller fleste av oss ut ifra at alt man kan finne der er leketøy som er trygt å bruke, men dessverre er det ikke sånn. Og som det er med sexindustrien generelt, er det også noen etiske og bærekraftige ting man skal ta stilling til når man kjøper noe. For det å bruke pengene våre er en av de viktigste måtene vi kan være med på å bestemme hvilken retning industrien skal utvikle seg i.  

Sexleketøy er noe mange synes er spennende, og det er ikke så rart kanskje. De gjør at vi kan utforske seksualiteten vår på en annen måte, enten alene eller sammen med andre, og finne ut av ting vi kanskje ikke ellers hadde visst at vi likte. Hvis du lurer på om dette kunne være noe for deg, så se på siden nå. Men mange føler seg usikre på det å kjøpe sexleketøy, og det er også forståelig. Her er noen av de aller viktigste punktene å tenke over før du kjøper noe – forhåpentligvis gir deg også svar på noen av tingene du lurer på. 

Velg leketøy basert på dette 

  • Det er ikke like strenge krav til materialer som det burde være, og noen ting er direkte skadelige. Velg ALLTID sikre materialer som medisinsk silikon eller glass hvis du ikke vil bruke beskyttelse når du bruker leketøyet ditt. 
  • Se på hvem som har utviklet leketøyet? Hvem står bak firmaet, hva er verdiene deres og hva er visjonen deres? Velg sexpositive produsenter som bidrar til positiv utvikling i bransjen. 
  • Hvor er leketøyet produsert? Har de fått ordentlig lønn? Velg etisk leketøy. Dette tvinger resten av bransjen i samme retning og er derfor en viktig del av prioriteringen.