Verdens enkleste gardintype

rullegardiner

Gardiner kan være et evig styr, og det kan være vanskelig å finne riktige gardiner – i riktig lengde, stoff og farge. Ønsker man derfor å gjøre det enkelt for seg seg burde man investere i rullegardiner istedenfor, denne typen kan gjerne kalles verdens beste gardin – og i alle fall verdens enkleste gardin. Du ruller bare gardinen opp og ned ved å dra lett i snoren som følger med, enklere kan det knapt bli. Av denne grunn passer rullegardiner godt inn på barnerom.

Men selv om en rullegardin er enke i bruk, betyr ikke det at den ikke er helt fantastisk. Ikke bare kommer rullegardiner i flere ulike materialer, du kan faktisk også få den som blendingsgardin, men den kommer også i mange tidsriktige farger. Muligheten er derfor også mange med verdens enkleste, og kanskje beste, gardin. Rullegardiner passer inn i de fleste rom i huset, men kanskje spesielt på soverom, kjøkken, bod og bad.

Den minimalistiske designen er en av de tingene som gjør rullegardinen så genial, du ser den nemlig nesten ikke når den ikke er i bruk. Velger du gardin i samme farge som vinduskarmen forsvinner den nesten fullstendig, men hvis du velger en mer fargerik variant kan du bruke den som en «statement piece» i rommet når du ønsker det, men fortsatt gjemme den bort – ved å rulle opp gardinene – når det blir litt mye

Her er noen av fargene du kan få rullegardiner i:

  • Grå
  • Hvit
  • Sort
  • Rød
  • Gul
  • Blå
  • Grønn
  • Lilla
  • Brun

De fleste leverandører og nettbutikker lar deg bestille farge- og stoffprøver helt gratis, og på den måten kan du enkelt se om fargen passer hjemme hos deg før du bestiller den ekte varen. Dette kan spare deg masse penger, siden du slipper et potensielt bomkjøp!

Det er viktig å ta mål av vinduene dine du før bestiller dine nye rullegardiner, det er for å være på den sikre siden slik at du bestiller riktig størrelse på gardinene. Mange gardiner er også mulig å skjære til hjemme, så det lønner seg alltid å bestille litt for store, enn litt for små gardiner – hvis du ikke finner den perfekte størrelsen.

Det er mulig å kombinere rullegardiner sammen med vanlige gardiner, men for mange blir dette litt smør på flesk. Du kan fint bruke rullegardiner på egenhånd, og det blir kanskje også finest slik. Men det er selvsagt opp til deg.