Yoga er en livsvei – Lev ut ditt indre deg

Mange ser for seg avslappede mennesker som sitter med lukkede øyne i lotusstilling når de hører ordet yoga. Foldede hender og dynamiske kropper som slår knute på seg selv er også en gjenganger her.

Kanskje kommer også ordet og landet India til minne, der den yogiske filosofien ble utviklet for lenge siden av mystikere og hellige mennesker som bodde ved foten av Himalaya.

Yogaen er derimot ikke bare de fysiske øvelsene som flest forbinder den med i dag, men den er også representert i mange flere grener. Øvelsen kan nemlig rettes mot en rekke vinklinger. Blant disse finner vi etiske regler som vedlikeholder et rent sinn til å tale sannheten, å være fredfull, ikke stjele, osv.

Renhet i sinn, tale og kropp er et sentralt element for den originale yogaen. Målet er å holde denne posisjonen mentalt eller en kroppslig holdning for en lengre periode. Enkelte prøver å strekke pusten, mens andre går for en prosess hvor en trekker sansene innover mot kroppen. Konsentrasjon og total enhet med sitt spirituelle mål og meningen med livet er også en meget viktig faktor. Det finnes rett og slett et utallig antall vinkler å sikte mot.

Vi i Norge har dessverre ikke mye til felles med den originale yogaen som lever sitt liv i Himalaya. Vår yoga er naturligvis mye mer rettet mot den fysiske delen, men det er fortsatt veldig bra og sunt å myke opp kroppen med disse øvelsene, men da gjelder det jo å være komfortabel også.

Kle deg godt for yoga

Det kanskje aller viktigste når en skal oppnå gode resultater med yoga er å kle seg vel. Med et par herlige yoga klær, så kan du oppnå mye bedre resultater.

Ikke la trange og ukomfortable klær hindre deg fra å oppnå de virkelig gode opplevelsene som denne disiplinen lover. Kanskje kan en stram bukse, eller en litt for stor skjorte distrahere deg fra å virkelig reise bort på en spirituell reise.

Med gode klær trenger du ikke lenger å bekymre deg for dette. Du kommer også til å se mye mer profesjonell ut dersom du møter opp i gruppetimer for yoga. Før du vet ordet av det spør de andre deg hvor du har fått tak i klærne til yogatimen.

Det er ingen tvil om at øvelsene kan bidra til en mer dynamisk og fleksibel kropp, men da må også utstyret være på plass. Bruker man gode klær og gjør man den riktige kombinasjonen av yogiske øvelser, kan man faktisk få tilbake samme vitaliteten som du hadde da du var et barn.

I India så har man ikke behov for så mye klær, siden det er enkelt å utføre sin yoga med et lite stykke tøy som dekker kun de meste vitale dele av kroppen. Her i Norden er det ikke like akseptert å gå kledd slik, men det er absolutt mulig å ha på seg komfortable klær som prøver å ligne denne typen. Med passende yoga klær oppnår du bedre resultater!