Folkehøyskole i Zanzibar

zanzibar

Dere er en sammensveiset gjeng, bare etter noen få dager kjenner du alle, hva de heter, hvor gamle de er og hvor de kommer fra. Dere drar på safari sammen, dykker etter skatter på den flate sandbunnen, opplever nye utrolige ting sammen og knytter vennskapsbånd som for alltid vil følge med dere for resten av livet. Strendene er hvite og sanden er finkornet med noen skjell her og der. Vannet skvulper lett på tærne, der dere vandrer fredfullt i times vis. Dere lærer nye språk og dere får oppleve ukjente kulturer og steder. Dette høres ut som en film fra Hollywood, men det er faktisk mulig for alle dere unge av i dag. Og ikke nok med det, dere vil gjøre alt dette samtidig som dere følger et opplegg satt sammen av folkehøyskolen i Zanzibar. Hvorfor ikke ta sjansen på å oppleve verden på dine egne betingelser, uten foreldre som maser og sinte lærere. Knytt vennskapsbånd som varer livet ut, og føl den første lidenskapelige forelskelse.

Besøk zanzibar-folkehogskole.com

Livets skole er ikke folkehøyskole i Zanzibar

Det skal ikke være problematisk å gå på folkehøyskole, men det skal gi deg de rette utfordringene for å kunne stå stødig resten av livet. Man vil lære ting, fordi man blir utfordret på å begynne å kjenne seg selv sammen med andre. Gjennom å kjenne seg selv og bli utfordret på ting som er vanskelige vil man prestere bedre når man bli prøvd i trygge omgivelser. Man kan gjerne si at man vil leve livets skole. Med gode lærere og veiledere, vil dere ta kurs i kulturforståelse, miljøkjennskap, språk, idrett og gjennom det frivillige arbeidet vil man få en introduksjon i undervisning og få venner for livet. Man vil få se hvordan barn i andre land har det, via disse fagene. Da vil man finne ut at det å være oppvokst i Norge, uansett er ganske greit. Man tar ikke for gitt å ha rent vann i springen, tv og datamaskin på rommet, eller mat på bordet hver dag. Man lærer også at det ikke er det materielle som skaper lykke, og at man kan skape sin egen lykke gjennom å være et medmenneske.

Folkehøyskolen i Zanzibar er en blanding av dansk kompetanse og lokal befestning

Det er de engasjerte og ivrige ansatte som har fått folkehøyskolen opp å gå. De har fokus på å ha det gøy, samtidig som man har fokus på dannelse og samfunnskritisk tekning. Gjennom å la det skandinaviske særpreget møte afrikansk kultur og levesett. Ved å ta ansvar for felles hyggestunder, vennskapelig forståelse og åpent sinn, vil elevene få selvinnsikt og toleranse ovenfor andre. Ved å gjennomføre prosjekter sammen med lokalbefolkningen, vil gjensidig respekt og forståelse. Gjennom året vil man lære å reflektere slik at man står sterkt for å analysere og løse komplekse dilemmaer. I bagasjen får man med seg disse verktøyene for å håndtere en mer brutal og skremmende verden. Gjennom et år på folkehøyskole vil man kombinere fantastiske opplevelser med vakker natur, sosialt samvær og minner for livet.