Fordelene med å kjøpe julegaver på nett

Julegaver på nett

Julestria, den koselige tiden på året som består av så mye mas og fjas at selv den beste der ute kan knekke. Kaker skal bakes, hus skal vaskes, og akkurat når det er knappest med tid så skal ungene på et eller annet arrangement som du selvfølgelig hadde glemt helt av. For ikke å snakke om gavene. Gavene er et eget kapittel i julestria. Kanskje det største. Først skal man høre på at det gnåles om dem flere måneder i forveien. Så skal de kjøpes, pakkes inn og leveres til de kjære håpefulle. Noen måneder senere er de helt glemt, og da er det kanskje lett for å tenke at etter så mye slit så er kanskje ikke alt styret med julegaver verdt det. Men… Hva hvis det gikk an å forenkle denne prosessen?

Julegaver må nok kjøpes inn i år også. Dessverre. Men, du kan gjøre som så mange andre nordmenn har valgt å gjøre de siste årene: Kjøpe julegavene på nett!

De som kjøp julegaver på nett i fjor hadde nok sitt å slite med da julestria endelig kom, men de kunne sette av tiden de ikke brukte på å springe rundt på kjøpesenteret til sine kjente og kjære. En annen fordel ved å bestille julegavene på nettet er at man fort sparer penger. Ikke bruk mer penger enn du må!

Dette bør du være OBS på

Dersom du velger å kjøpe julegaver på nett så kan det være greit å gjøre bestillingen litt over en måned i forveien. Det kan fort oppstå forsinkelser i julerushet, og man kan være ekstra uheldig ved at det oppstår kluss med feil størrelse, skadet forsendelse eller noe annet med bestillingen som gjør at du må returnere den. Ved å være tidlig ute så setter du deg i en bedre posisjon til å motta gavene før juleaften, uansett om du skulle være uheldig! Det kan også være verdt å undersøke hvem du bestiller fra. Dersom det er en utenlandsk aktør så gjelder det å være obs på ekstra store forsendelsesgebyr, merverdiavgift og toll. Merverdiavgiften er fastsatt på 25 prosent dersom verdien på sendingen er over 350 kroner. Dersom sendingen har en verdi på under 350 kroner, så trenger man ikke å betale merverdiavgift. Tollavgiften gjelder hovedsakelig klær og matvarer, og varierer ut fra hva slags type produkt og hvor det er laget. Det finnes flere kalkulatorer på nettet som kan hjelpe deg med å regne ut disse gebyrene på forhånd.