Lei av aksjer? Sånn tjener du penger på valuta

valuta

Du sitter foran pcen nå og tenker. Tenker på å investere; bruke litt penger for å få dem igjen sammen med litt ekstra. Investering er alltid noe som kan være både gøy, lærerikt fordelagtig, selvom man skal huske på risikoen som er i forbinnelse med investering. Men du er kanskje bare litt i tvil om hva du skal investere i. Hva skal du bruke pengene på – hva er det som kan gi deg mest for pengene. Hvis du har prøvd å investere før har du mest trolig drevet med aksjer. Mange kan fort bli lei av det, fordi det er vanskelig og utbyttene ikke kommer så fort som man egentlig vil med mindre man bruker massive summer på det. Er du helt grønn innen området kan det sikkert være samme tanken som går gjennom hodet ditt. Det er også en helt fair tanke å ha fordi på mange måter er det vanskelig, risikoen kan være høy og det er ikke alltid så lett å tjene raske penger som noen kanskje tror. Heldigvis er der et bra alternativ.

Valutahandel er enkelt og greit med fint overblikk

Valutahandel er på mange måter lettere enn aksjer, og bedre for deg som ikke har investert før. Det er også veldig bra for kjente investorer uten tvil, men der er enkelte ting som gjør det lettere å vurdere når en valuta skal falle eller øke i verdi. Det er litt lettere å få et innblik inn i et lands økonomi og derfor dets valuta enn det alltid er for et firma. Du vet ikke helt alltid hvilken rettning en bedrift vil gå imot av den årsak at de gjerne skal beskytte en del informasjoner for å sikre seg mot konkurrentene og så videre. Noen bedrifter forsøker også å tegne et flottere bilde av sin situasjon og forhindre gjennomsiktigheten alene av den årsak at de vil gjøre aksjene deres mer attraktive. En valuta derimot reflekterer i høyere grad blott økonomien til et land som ikke på samme måten tenker på å forvrenge bildet av aktivet deres for å flere til å investere i det. Med andre ord, du kan lettere se gjennom realitetene og forutse om valutaen vil øke eller falle i verdi enn det du kan med aksjer.

Handel på samme måten som med aksjer

Du trenger ikke å gå ned i din lokale vekselforretning eller bank for å handle med valuta. Det er ikke sånn at du må ned for å kjøpe valuta mellom 9 og 17 på en hverdag hvor forretningen har åpent samtidig med at du må betale et ganske høyt vekselgebyr selvom du handler for veldig små beløp. I dag er teknologien såpass velutviklet, at valutahandel også foregår på nett, til og med på mobilen din. Du kjøper og selger på samme måten som aksjer, og det er på ingen måte vanskeligere rent praktisk å holde på med valutahandel. Opprett din egen valutakonto hos en megler du stoler på og da er du klar til bare å kjøre på med en gang. Det er faktisk lettere enn aksjer til og med av den årsak at der ikke er noen stengetider. Handlen foregår døgnet runt, og det er jo veldig til fordel for din tid, og gjør det hele litt mer fleksibelt.

Gearing er høyst i valutahandel

Har du handlet med aksjer før eller gått på handelsskole har du sikker hørt om gearing før nå. Uansett om du er kjent med det eller ikke, er det ikke noe som er vanskelig å skjønne, og det kan hjelpe deg med å tjene masse penger selvom du bare gjør bruk av en relativt beskjeden mengde av kapital. Hvis du gearer ditt innskud, så kjøper du for x gange mer enn du egentlig kjøper for. Eksempelvis kjøper du valuta for 100 norske kroner, men har du gearing på 10 kjøper du egentlig valuta for 1000 kr. Det er ikke fordi du da plutselig bare får 900 kroner av megleren din, men det gjør at den potensielle gevinsten din blir høyere, og den får du. Omvendt mister du mer også hvis du tar feil og din investering viser seg å være dårlig. I valutahandel kan du noen steder gearer helt opp til 400! Da kan man snakke om å tjene penger, men bruk det forsiktig.