Trenger du penge?

Lån uten sikkerhet

Trenger du penger, men mangler positiv saldo på banken? Kanskje en skikkelig ferie, og det er jo ingen sikkerhet for banken. Da gjenstår muligheten til å ta opp et lån, dette kalles ofte forbrukslån og denne bransjen er i vekst.

Stadig flere personer i Norge bruker penger dem ikke har, og dette gjennom å ta opp lån uten sikkerhet. Dette er muligheter som inntil for få år siden ikke var der. Nå trenger du ikke lengre spinke og spare i flere måneder før du drar på to ukers høstferie til Thailand, det er nå mulig å låne pengene uten sikkerhet.

Manglende sikkerhet for banken, altså ingenting banken kan ta og selge dersom du ikke betaler lånet, gjør at dem tar en større risiko. Denne risikoen gjør utslag i økte renter, dvs premien banken krever for å låne deg pengene blir større. Ved lån til bolig og bil, har banken sikret seg og dersom du ikke betaler kan de selge leiligheten og få sine penger. Ikke mulig for banken å ta en brukt ferie og selge.

Brukes pengene på ny tv eller ny dress faller også verdien på gjenstanden så mye at den ikke er verdt å selge. Det blir uansett mye administrasjon og bryderi for banken å selge slike mindre forbruksgjenstander. Derfor altså lån uten sikkerhet i noe, og hvor banken ikke bryr seg om hva pengene brukes til.

Det er jo ikke bare vanlige banker som tilbyr lån uten sikkerhet. Selv om de fleste større og kjente bankene tilbyr denne type lån (det er jo penger å tjene), så finnes det en hel del ulike foretak som har spesialisert seg på denne type utlån. I tillegg har jo også ulike virksomheter laget egne finansieringer, men hvor det i noen tilfeller er knyttet opp mot produktet og du dermed ikke kan bruke pengene til hva du vil.

Hvorvidt du behøver å ta opp et lån uten sikkerhet bør du absolutt sjekke om du har noe av verdi som kan tas i sikkerhet for lånet eller rent av kan selges. Eier du stedet hvor bor er det kanskje mulighet for å låne mer penger med eiendommen som sikkerhet, dersom dette ikke er mulig har du kanskje andre verdier. Dette vil gjøre at rentekostnadene dine blir lavere og det er jo viktig for ditt månedlige forbruk.

Er det ingenting så er altså muligheten for penger uansett til stede, ved å ta opp et lån uten sikkerhet. Stor fordel med slike søknader er at svaret kommer nesten umiddelbart, eller i hvert fall i løpet av 24 timer. I tillegg er ofte svaret positivt, sett at lånebeløpet er rimelig og du oppfyller minstekravene om alder og fast inntekt som vanligvis finnes. 18 år må du helst være, eller vise til en stabil inntekt og ikke ha veldig mye andre lån. En kredittvurdering gjennomføres selvsagt så opplysninger om alminnelig inntekt, formue og gjeld får utlåner tilgang til. Private lån og kreditter ikke oppgitt på selvangivelsen vil imidlertid ikke gjenfinnes.