Innred et produktivt hjemmekontor

Hjemmekontor

Selv om du har et stramt budsjett, så kan du enkelt innrede ditt eget personlige kontor der hjemme.

Et hjemmekontor skal være en liten oase hvor man har lyst til å oppholde seg i lengre tid. Kanskje med en kopp kaffe, i tillegg til arbeidsoppgavene. Løsningene kan være enkle, og de behøver virkelig ikke å koste altfor mye. Her kommer det noen gode tips og råd.

Innen du starter

Det er viktig, at du foretar noen overveielser innen du starter med hele innredningsprosjektet, og bestemmer deg for alle kontormøbler. Det er for eksempel viktig at du tenker over hvor mye plass det skal være til skrivebordet. Og hva med oppbevaringsløsninger? Kort sagt, hva er behovene dine?

Som oftest blir hjemmekontoret fort et praktisk oppbevaringsom, hvor udefinerbare gjenstander som støvsuger, strykebrettet, mosjonssykkelen og alt annet får plass. Derfor er det viktig at du skriver ned prioriteringene, og rydder rommet helt fra starten av. Mal veggene, og start helt forfra.

Man skal nemlig huske at hjemmekontoret skal ha forskjellige funksjoner. Kanskje du skal ha plass til symaskinen, modellbyggeriet eller noe helt tredje.

Ha lyse farger i fokus

Det er viktig å holde seg til enkle farger. De mer dominerende fargene kan du alltids tilføye etterpå. Du kan for eksempel male en hel vegg, eller tilbehøret. Men husk at verken veggen eller tilbehøret bør bli for mørkt, siden det kan virke altfor dystert til at man gidder å jobbe ordentlig og produktivt. Spesielt er det viktig at de lyse fargene skinner i gjennom på de mrke vinterdagene. Et lyst kontor er spesielt viktig hvis det er få kvadratmeter å jobbe med.

Det kreves nødvendigvis ikke så utrolig mange møbler eller penger for å innrede et funksjonelt hjemmekontor. Alt du behøver, er egentlig et bord, en god stol, noen hyller og en god grunnbelysning. I tillegg er det viktig at du finner hyller som har den riktige dybde og lengde. Noen ganger skal det for eksempel være plass til en printer eller lignende. Dermed slipper du at printeren står på gulvet, eller tar unødvendig plass i rommet.

Hvis du ønsker å føye til et par ekstra elementer, så er det utrolig mange forskjellige muligheter å velge i mellom. Du kan for eksmeple velge å tapetsere eller male en enkelt vegg i en kontrastfarge for å gi kontoret et helt nytt liv. Men igjen skal du passe på og ikke male i en alt for mørk eller markant farge. Det fungerer kun hvis resten av innredningen er veldig mørk.

Plass til gode ideer

Et godt tips er at du har plass til de gode ideene. I tillegg til dekorative bilder og plakater. Du kan med stort hell velge å ha en vegg med plass til lekre plakater, svart/hvit-fotokunst, eller ett eller annet elemnt som er relevant for hva du skal jobbe med. Det kan gi deg inspirasjon, i tillegg til at det er med til å gjøre hele hjemmekontoret til en mer personlig arbeidsplass.