Søvnen er livsviktig

Livsviktig søvn

Uansett hvilken seng du sover i, så bør du vite at søvn er viktig. I de seneste årene har forskere og eksperter funnet ut at for mange mennesker i dagens samfunn undervurderer viktigheten av søvn, og det å sørge for å ha den beste sengen for hver enkelt kropp.

Forskere er enige om at du må ha minst 6 til 8 timers søvn og hvile i ditt daglige liv, og dessverre er det ikke mange som følger disse rådene. Søvnforskere og ergonomer er også enige om at når du endelig legger deg i sengen din, er det avgjørende at du har den beste liggestillingen som passer til din kropps behov.

Det vil si at sengen din skal være tilpasset til din kropp slik at søvnen din blir optimal, og du slipper å våkne opp flere ganger om natten.

Hvis din tid i sengen er ubehagelig, vil kvaliteten på søvnen din bli betydelig svekket og dette kan fort gå utover din generelle livskvalitet i ditt daglige liv.

Et dårlig søvnmønster kan føre til mangel på energi i løpet av dagen, tretthet, stress, hodepine, ryggsmerter, og mye mer, og det kan fort slå ut til kroniske tilstander, og til slutt ødelegge livskvaliteten enda mer. Derfor er det viktig at du prioriterer søvnen din og at du har den beste sengen som passer til kroppen din.

Det kan være lurt å se på en typisk senge test som analyserer en rekke forskjellige modeller, som tilbys på det norske markedet i dag. En senge test vil gi deg et bedre grunnlag for å bestemme hva du skal kjøpe. Det handler jo om nettopp det å få den beste og optimale sengen i henhold til dine individuelle behov. Om du vil finne en seng som er kåret som best i test kan du jo ta en titt her.

Kroppen og støtten – liggestilling

De fleste nordmenn lider dessverre ofte av forskjellige plager i nakke, skuldre, rygg, lår, hofter og ben, og dette skyldes mange ting. Mange av dem er arbeidsrelaterte, som for eksempel at man sitter for mye i ro og ikke passer på at kroppen får nok bevegelse i hverdagen.

Når du gjør en sengetest, er det viktig at du som forbruker forstår alvoret i at kroppen din virkelig trenger en god liggestilling når du skal hvile og sove.

Alt dette betyr at kroppen din skal bli perfekt støttet når du skal sove, og at du ikke skader den mens du sover. Den daglige belastningen for kroppen, for eksempel hvis du sitter mye i ro om dagen, betyr at kroppen din trenger optimale forhold når du ligger ned.

Ergonomer anbefaler en god seng

Mange ergonomer sier at for mange nordmenn nedprioriterer kvaliteten på sengen sin, da de ofte heller tenker mer på å ha en kul sykkel, gå på treningsstudio, eller hvordan deres design på kjøkkenet ser ut.

Det er helt feil prioritering, og ekspertene er enige, hvis nordmenn bruker mer energi på å finne riktig seng, kan det gi mer kvalitet til hverdagen, og det kan avlaste kroppen så mye at det vil gi kropp og sinn en helt ny energi. Dette betyr at folk kan gjøre mye mer i løpet av dagen når de er uthvilt og kroppen har fått muligheten til å komme seg.

Din nye seng bør derfor være perfekt tilpasset til din kropp for den beste nattesøvnen. Dette betyr at om du for eksempel våkner flere ganger om natten fordi kroppen belastes unødig, eller fordi kroppen ikke kan finne en naturlig liggestilling, så bør du nok anskaffe en ny seng slik at kroppen din blir støttet av en super god og komfortabel madrass.

Du kan, med et valg av en regulerbar seng, til og med påvirke din skjønnhetssøvn, og dette bør jo være høyt på prioriteringslisten. Ikke gå på kompromiss på kvalitet, men hold høyt nivå, slik at du får mest mulig ut av pengene dine.

Det betyr ikke at du bør gå ut og kjøpe den dyreste modellen, men du må finne en seng som støtter kroppen din perfekt, og gir deg best mulig komfort. Husk at det er ikke alltid at det dyreste er det beste.